Navigatie

Terug naar Ervaringen van collega s met goede oplossingen
Kogeltafel

Collectieve oplossingen: Kogeltafel

• Type oplossing: Technisch
• Productiesnelheid: Gelijk
• Invoertermijn: 0-2 jaar

Beschrijving
Een kogeltafel is een tafel die is voorzien van kogels. De kogels rollen in een houder, waardoor materiaal er gemakkelijk overheen rolt. Kogeltafels zijn een effectieve oplossing om een product, doos, krat, tray etc. handmatig te draaien en van richting te veranderen. Kogeltafels zijn in diverse maatvoeringen leverbaar. Er zij ook kogeltafels die met luchtdruk werken. Op plaatsen waar het voorwerp kogels indrukt, ontstaat een opwaartse luchtstroom die het voorwerp als het ware iets optilt.

Oplossing voor
Vergemakkelijken van duwen, trekken van producten (dozen, kratten en trays) over een tafel, bijvoorbeeld om te draaien om de dozen gelijkmatig te vullen.

Ergonomie of veiligheids effecten
De duw- en trekbelasting vermindert, doordat het eenvoudiger wordt goederen te draaien en te bewegen. De medewerker kan de goederen eenvoudig en zonder veel inspanning in de gewenste richting verplaatsten.

Specificaties
Verschillende afmetingen en gewichten zijn beschikbaar, afhankelijk van de leveranciers.

Randvoorwaarden
Stem de keuze voor een bepaalde tafel af met het product dat u er op wilt laten bewerken. De kogeltafel moet geschikt zijn voor het type product, denk bijvoorbeeld aan natte goederen of het ‘vastlopen’ van kogels door vuil en zand. De producten moeten een stabiele en gladde bodem hebben. Als het materiaal niet mag krassen, is een systeem met luchtkogels beter dan een kogelrollersysteem. Houd bij de instelhoogte van het kogelvlak rekening met de hoogte van de dozen, kratten en dergelijke die de medewerker moet verplaatsen. Het hoogte van het kogelvlak moet dan iets lager zijn dan de werkhoogte.

Implementatie
De aanschafkosten zijn, afhankelijk van de afmetingen van de kogeltafel, circa € 300,- tot € 2.500,-.

Fabrikant/ leverancier
Hoffmann, tel: 030 694 66 00, www.hoffmann-zeist.nl
BCK Holland, tel: 0416 673 880, www.bckholland.nl

Deze oplossing hoort bij de volgende categorieŽn:

  • Fysieke belasting: Alles over fysieke belasting / Duwen en trekken / Reiken
  • Soort bedrijf: Handelsbedrijf / Groentebewerking / Sorteer en pakstation / Opslag / Kleinpak
  • Soort informatie: Oplossingen

Printen Arbocatalogus | Terug naar geselecteerde Ervaringen van collega s met goede oplossingen

WaarderingWaardering 0.93 sterWaardering 0.93 sterrenWaardering 0.93 sterrenWaardering 0.93 sterrenWaardering 0.93 sterren
Aantal waarderingen1786
Mijn waarderingWaardeer met 1 sterWaardeer met 2 sterrenWaardeer met 3 sterrenWaardeer met 4 sterrenWaardeer met 5 sterren
Ik wil hierop reageren