Navigatie

Terug naar Ervaringen van collega s met goede oplossingen
Gebruik Easy Key

Goede ervaringen: Gebruik Easy Key

The Greenery is één van de grootste internationaal opererende AGF-concerns in Europa. Een compleet assortiment groente, fruit en paddenstoelen wordt geleverd aan grootwinkelbedrijven in Europa, Noord-Amerika en het Verre Oosten. Andere afnemers zijn groothandels, cateringbedrijven en de Food-industrie. In totaal werken er bij The Greenery ongeveer 2500 mensen. Op de vestigingen in Barendrecht en Bleiswijk zijn 86 heftrucks en 2 veegwagens met Mobile Easy Key uitgerust. Het systeem verschaft het bedrijf meer inzicht in de kosten van het machinepark.

Easy Key zorgt er voor dat je een gefundeerd inzicht krijgt in de uren die elke truck daadwerkelijk maakt. Je kunt dus ook uitschieters naar boven of beneden zien. Zo kun je besluiten een truck met een hogere slijtage minder in te zetten en daarvoor een andere te kiezen. Tevens is bekend wie er er wanneer op gereden heeft.Dirk Bok, adviseur arbeidsomstandigheden bij The Greenery BV vertelt:
“Wij waren al een tijd op zoek naar een goede oplossing om meer inzicht te verkrijgen in onze heftruckvloot. Wij hebben steeds vaker te maken met strenger wordende wetgevingen op het gebied van veiligheid en aansprakelijkheid. Hierdoor ontstond de noodzaak om betrouwbare informatie te verkrijgen over onze trucks en veegwagens. Je kunt je tegenwoordig niet meer permitteren om zomaar iedereen op elke
truck te laten rijden. Met Mobile Easy Key is iedere chauffeur op basis van zijn kennis en ervaring geautoriseerd voor een bepaald soort en type truck.”

“Dankzij Easy Key kunnen chauffeurs bewijzen dat ze goed met hun machine kunnen omgaan en hoe professioneel ze zijn. De meeste chauffeurs rijden goed, maar: Onze trekkers worden niet door iedereen altijd zachtzinnig gebruikt. De schade, die wordt veroorzaakt aan materieel en gebouw, bedraagt per jaar vele euro’s."

De invoering: "De chauffeurs zijn vooraf goed ingelicht en het systeem is uitvoerig getest. Zo konden de chauffeurs zien dat we het niet hebben ingevoerd om hen in de gaten te houden. Ik vind het juist een oplossing waar ze baat bij hebben. Niemand zit meer anoniem op een truck. Het helpt om bewust met je truck om te gaan, evenals met de lading en het magazijn.
Hierdoor voorkom je ongelukken. Dat scheelt geld en zorgt voor minder letsel bij de chauffeurs.”

Een standaard Easy Key bestaat niet. Het systeem kan heel veel registreren. De klant kan kiezen welke informatie gewenst is. Hierdoor is geen exacte prijs te noemen. Er zijn al opties vanaf 600 euro per voertuig.

Ook KLM Cargo en Flora Holland in Naaldwijk hebben goede ervaringen opgedaan met het Easy Key systeem.

Meer informatie
• Crepa, tel: 070 413 55 55, www.crepa.nl

Deze oplossing hoort bij de volgende categorie?n:

  • Intern transport: Alles over intern transport / Aangedreven middelen
  • Soort bedrijf: Handelsbedrijf / Groentebewerking / Sorteer en pakstation / Opslag
  • Soort informatie: Goede ervaringen

Printen Arbocatalogus | Terug naar geselecteerde Ervaringen van collega s met goede oplossingen

WaarderingWaardering 0.99 sterWaardering 0.99 sterrenWaardering 0.99 sterrenWaardering 0.99 sterrenWaardering 0.99 sterren
Aantal waarderingen2144
Mijn waarderingWaardeer met 1 sterWaardeer met 2 sterrenWaardeer met 3 sterrenWaardeer met 4 sterrenWaardeer met 5 sterren
Ik wil hierop reageren